2016-07-25

Sharp CV-3710S


Kiropraktorns val!

Min vita Sharp CV-3710S har hängt med i många år, den befanns sig även på Retrospelsmässan 2011. Det är ett tag sedan nu. Nyligen räddade jag också en svart från Byske soptipp. Båda fungerar lika bra och det är en riktig liten skönhet man helst skulle vilja ha minst fyra av, den är nämligen suverän att stapla på höjden med. Den utvändiga designen är toppen, det enda man kan klaga på är att det varken finns bärhandtag på sidan eller baktill. Två ganska stora hål för skruvar funkar i nödfall, men rekommenderas inte, synd på en i övrigt skön design. Min vän Victor från Vetlanda, känd från www.revansch.tv, besökte nyligen en kiropraktor och fick då syn på samma modell. Fortfarande i bruk (se översta bilden), tyvärr blir bilden väldigt liten vid vanligt widescreen-tittande. De två burkarna överst på tjock.tv är också de CV-3710S. Modellen är PAL och avsedd för Norden, de som kallas för CV-3710G är PAL/Secam. Korkat nog har denna bajonett-koppling (BNC) till video-ingången, en adapter för runt 20 kr löser det problemet snabbt. Efter modellnumret står det BK (svart) eller W (vit) för färgen på höljet. Framtill står det Sharp CATV, vad det står för är okänt.



Sharp är ett japanskt märke grundat 1912, som dock låter väldigt europeiskt. Namnet kommer av en deras första uppfinningar, pennan Ever-Sharp. De påstås idag vara en av de tio största TV-tillverkarna sett till försäljning, men det är sällan första valet hos en konsument. När vi letade platt-TV på Media Markt runt 2010 såg vi några Sharp som fullständigt krossade LG, Philips, Samsung och Sonys modeller bildmässigt, men tyvärr är de ofta lite dyrare och säljer därför inte heller lika bra. Valet föll då på en Toshiba 32" till sovrummet istället för hiskeliga 5-6000 kronor. Priserna sjunker stadigt på elektornik som ni vet. Sharp har alltid gjort högkvalitativ elektronik, men har av någon okänd anledning också alltid varit lite anonyma.

Bilden på CV-3710S är grym, det man kan klaga på är att den inte klarar NTSC, men det är det få modeller i denna storleken som gör. Ljudet är mono och högtalaren sitter på sidan, men den är förhållandevis stor och levererar bra. Det finns en fjärrkontroll, men den är ganska överflödig. Allt går att styra under luckan framtill, enkla reglage gör att bildinställningarna tar några få sekunder bara. Ser du denna så slå till, i värsta fall kan du säkert sälja den till mig om du inte vill ha kvar den.





BETYG
Bild: 4/5
Ljud: 3/5
Utvändig design: 5/5
Menydesign: saknar menyer

EGENSKAPER

Märke: Sharp
Modell: CV-3710S
Bildrör: ?
Chassikort: 8P-SR

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 14"
Egentlig bildyta: 13,5"
NTSC: Nej
Ljud: Mono
Text-TV: Nej

INGÅNGAR
Antenningång/RF x 1
AV-komposit x 1
Audio-komposit-ut x 1 (mono)

STRÖM
Volt: 220-240 V, 50 Hz
Elförbrukning: Okänt (normalt användande)

FORMAT
Bredd: 35 cm
Höjd: 32 cm
Djup: 38 cm
Vikt: 1o kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kaneler: Nej
Färg: Svart/Vit
Bärhandtag: Nej
Tillverkningsland: Malaysia
Lanseringsår: Troligtvis tidigt 90-tal
Manual: Ingen känd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar