2017-06-20

Audix CTV 6062

Inte så pjåkigt!


Denna TV ska enligt förre ägaren vara ett resultat av barns jultidningsförsäljning. Visst är det häftigt att kunna sälja tidningar dyrt till grannar och få en gratis TV i slutändan. Undrar dock vilket kvalité de kostade på att ge barnen och var den verkligen gratis eller fick de skjuta till lite extra pengar? Märket är en Audix och modellen CTV 6062, jag finner i stort sett ingenting om den på nätet. Det finns en seriös mikrofontillverkare med samma namn men det är knappast de som ligger bakom denna. Ovanpå står det "Andreas" med blyertspenna.

Vid första anblicken är bilden fin och klar men ihoptryckt även i NTSC-läge. Det visar sig snabbt att den varit inställd på 16:9 och går enkelt att ställa om till 4:3. NTSC med RGB klarar den faktiskt med bravur, men bara på ena SCART:en, vilket är brukligt. Ljudet är dock väldigt diskantartat, men rent och klart. Går du in i ljudmenyn, jo det finns en sådan, kan du välja på att höja och sänka volymen, samt sätta på eller av AVL. Vad det nu är? Lite onödigt med en ljudmeny med andra ord. Varken bas eller ens balans finns. Då sitter det ändå två stycken 10 W-högtalare på 16 ohm inuti, lite underligt. Designen på tjockisen är väl inge vidare förutom att det är en stereomodell med högtalarna på var sin sida om skärmen, detta gör att det ser ut som en fullstor 28" trots att den är betydligt mindre och smidigare.


Under skalet finner vi en trevlig Samsung
TV:n saknar intressant nog hörlursutgång, vilket skvallrar om att det är en budgetmodell. Upptill på sidorna har den i alla fall hyfsade bärhandtag vilket gör den lätt att förflytta. Baktill sitter ett uttag för engelsk elkontakt, möjligen var den avsedd för den marknaden från början? Dock är den borttagen på insidan. Elförbrukningen på 85 watt måste sägas vara lite högt för en sån modern och liten TV. Tyvärr behövs fjärrkontrollen för att byta till AV-kanaler såvida du inte startar genom SCART RGB. Fjärrkan är en liten dassig sak, men gör sitt jobb.
Vid första anblicken tänkte jag att detta blir en snabb recension, sedan åker den till tippen. Men blev snabbt osäker. 20" är ett ganska ovanligt och bra spelformat, den klarar dessutom NTSC, RGB och är relativt lätt att bära. En bra TV att ta med på spelträffar, mässor, speed running eller liknande. Efter att ha tagit in kik inuti är beslutet fattat, den stannar! Där sitter nämligen en Samsung A48ECR43X55, som kan leva vidare i ett arkadspel om inte TV:n får återuppleva sina glansdagar. Frågar är dock om chassikortet tillåter några ordentliga inställningar eller om tuben går att konvertera till ett annat? Även Hantarex har en tub med exakt samma beteckning nämligen!


Son of Chuck!
Audix kanske inte levererar, men de överraskar! Samsung drar det tunga lasset.


BETYG
Bild: 3/5
Ljud: 2/5
Utvändig design: 3/5
Menydesign: 2/5

EGENSKAPER

Märke: Audix
Modell: CTV 6062
Bildrör: Samsung A48ECR43X55

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 20"
Egentlig bildyta: 19,5"
NTSC: Ja
Ljud: Stereo (2 x 10 W, 16 ohm)
Text-TV: Ja

INGÅNGAR
Antenningång/RF x 1
SCART x 2 (RGB x 1)
AV-ingång x 1 (på framsidan)

STRÖM
Volt: 230 V, 50 Hz
Elförbrukning: 85 watt (normalt användande)

FORMAT
Bredd: 61 cm
Höjd: 46 cm
Djup: 53 cm
Vikt: 18 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kaneler: Ja
Färg: Silvergrå
Bärhandtag: Ja, två upptill
Tillverkningsland: Okänt (tuben tillverkad i Ungern)
Lanseringsår: Troligtvis 2006
Manual: Ingen känd

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera