2023-08-16

Sony KV-32FQ70E

      Musikmaskinen - bäst i test!

Straight out of Jönköping... för typ 10 år sen? Ägarna till detta dunderpaket åkte nästan 20 mil tur och retur för att leverera den för recension, det tackar vi för! Deras son ägde den innan i Jönköping och sen fick den följa med i en flytt och byta ägare till ett äldre par som nu känner att det är dags att uppgradera. Den fyller trots allt 20 år i år! Såhär såg nästan ALLA TV-apparater ut tidigt 2000-tal. De var silvriga, i 16:9-format och extremt stora och klumpiga. TV-branschens fraktkostnader måste varit skyhöga vid denna tid. Sen kom LED och plasma och dödade varenda tjock-TV-fabrik på några år. Fast de var rätt breda och tunga i början också.
Alla Xboxar var väl chippade 2003? :D

Idag är dessa dinosaurier mer oönskade än de flesta äldre apparater, vad ska man ha dem till ens? PlayStation nämns i manualen, så där finns ett användningsområde fortfarande. Ett annat är filminspelningar som ska utspela sig tidigt 00-tal. Den är välanvänd, det syns. Fjärrkan har tydliga märken efter mycket zappande. TV:n finns med på sajten Prisjakt där den har 4,4 av 5 i betyg, inte dåligt av 39 omdömen. 64 pannor väger den, men är faktiskt flyttbar av en person med lite fet kunskap om feta damer. Det finns två bärhandtag på sidorna, men jag når då inte båda samtidigt, då måste man ha ganska långa armar.

Notera slitaget.

En fet TV bör ha en fet kontroll, eller hur?

TV:n stödjer 100 Hz, vilket var hett vid denna tid. Den har även PIP (picture in picture) m.m. Hela tre SCART är toppen, bara två stödjer dock RGB, tänk på det! Föga förvånande har den platta skärmen snuskigt bra bild. Det enda tråkiga är att man inte kan göra så mycket inställningar vid RGB-signal, då tar den för givet att du ska ha den bästa bilden redan. Testar med en Mega Drive först och visst är det bra bild, men ingen aha-upplevelse. Däremot gör sig den första feta Xbox:en riktigt bra. Anar att bilden är lite böjd, annars finns det inget att klaga på. Men om bilden är bra, hur är då ljudet? Mästerligt ska det visa sig! Rena boomboxen, MTV eller ZTV på denna måste ha varit rena drömmen runt 2003! Skruvar man upp halvvägs är det redan discovolymen, mer vågar jag inte nu då barnen sover. Det låter inte som en TV, det låter som en riktig stereo! På Xboxen ligger en Red Hot Chili Peppars-skiva och det passar verkligen med modellen. Burken ska ha woofer inuti, ändå skulle jag vilja ha lite mer bas, vi får väl öppna och kika hur den presterar?

Sony dubbelhögtalare, riktigt fina och bra!

Där sitter den ju! Rätt liten skulle jag påstå.

Men den gör sitt jobb faktiskt. Tror dock denna stora TV hade mått bra av en ännu större.

En odödlig bil i ett odödligt spel på en odödlig CRT?

Jag hade inga höga tankar om denna TV, mest att det skulle vara jobbigt att kånka runt på den. Men så pass bra som den är hoppas jag den kan få ett nytt hem hos någon som skulle uppskatta den. Den passande TV-bänken heter Sony SU-32FQ3 och är även den gjord i England om någon undrar. Återkommer då jag testat service menyn också, hur man gör finns i manualen nedan.


Wtf!? Vem har kladdat mitt namn i denna TV!? 

BETYG
Bild: 5+/5 (Bäst någonsin på tjock.tv!)
Ljud: 5+/5 (Bäst någonsin på tjock.tv!)
Utvändig design: 4/5
Menydesign: Avancerade

EGENSKAPER
Märke: Sony
Modell: KV-32FQ70E
Bildrör: W76LLZ060X (Storbritannien), 100 Hz
Chassikort: Okänt

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 16:9
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 32"
Egentlig bildyta: 30"
NTSC: Ja
Ljud: Stereo (Sony 2 x 15 w, 8 ohm, Kina) + 1 x 30 w woofer 
Text-TV: Ja

INGÅNGAR
SCART x 3 (RGB x 2)
S-VHS x 1 (på framsidan)
AV-komposit x 1 (på framsidan)
Ljud ut (komposit) x 1
Antenningång/RF x 1
Hörlursuttag x 1 (3,5 mm, på framsidan)

STRÖM
Volt: 220-240V, 50 Hz
Elförbrukning: 130 W

FORMAT
Bredd: 91 cm
Höjd: 59 cm
Djup: 59 cm
Vikt: 64 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kanaler: Nej
Färg: Silver
Bärhandtag: Ja, två på sidorna
Tillverkningsland: Spanien
Lanseringsår: 2003
Manual: https://www.bruksanvisni.ng/sony/trinitron-kv-32fq70e/bruksanvisning
Servicemanual: https://www.manualslib.com/manual/927099/Sony-Fd-Trinitron-Kv-32fq70b.html

PRISSTATISTIK

2023-09-15: 5 st.öl (tjock.tv:s recensionsexemplar)

6 kommentarer:

  1. Widescreen 32-eran är alltså drygt 20 år sen nu! Tiden går...
    Betraktelse 1: Jag jobbade en kort period på en tv-verkstad hösten -01. Att leverera Sony 32:or hem till kund krävde två man och det var ändå slitigt! Andra märken vägde inte fullt lika mycket.

    Betraktelse 2: Köpte i mitten av 00-talet en silverfärgad Panasonic 32-tummare begagnad för 2.000 kr. Ny hade den kostat närmre 10.000 kr. 80 procent värdeminskning på några få år. Fem år senare sålde jag den vidare för 100 spänn. Ytterligare 95 procent värdeminskning eller totalt sett en (1) procent kvar av värdet som ny!

    SvaraRadera
  2. Snyggt. Säljer du crt tv's ? /Mvh

    SvaraRadera