2020-12-06

Thomson 28DF172

   Silverfiskmaskin!

ML Maskinservice i Byske skulle göra sig av med sin CRT, och vart hamnar den då? Jo, hos mig förstås. Den ska vara väldigt lite använd enligt förra ägarna och det stämmer nog då batterierna är stendöda. Designen är trist och liknar väldigt mycket en Philips jag stött på innan, kanske är det rent av exakt samma gjutformar? Denna TV verkar vara från 2004.

Liten och ynklig fjärrkontroll.

Bild och ljud är habilt. Det är ingen dålig TV, men inte heller något att skriva hem till mamma om. Alla de vanliga attributen är där; en 28" som har 26" synlig bild, inställd på widescreen då den använts som vanlig TV i modern tid och kan endast ställas om med fjärren(!), förskjuten bild till vänster vid RGB-signal etc... Bilden är som sagt bra, men både till vänster och höger är den tyvärr på tok för konkav. Fjärren är lite budget och brukar följa med mindre TV-apparater.

Mäktiga pixlar!

Menyerna däremot består av konstiga symboler som är omöjliga att tolka. Vilken symbol är bas och vilken är diskant? Lite väl snålt med bara en SCART-ingång också. Det finns en manual online man kan köpa för att komma åt servicemenyerna. Något jag inte kommer besvära mig med. Men kanske är det värt det, för den har potential. För dig som t.ex. spelar med ett amerikanskt NES i Europa kan det vara värt att veta att denna TV klarar NTSC-signaler. Kunde man bara ställt in bilder bättre vore detta en bra TV.


Ska du öppna den sitter det sju skruvar baktill och även då du lossat alla måste du bända ut den nedtill då den sitter fast där, riktigt dåligt. Inuti sitter en Thomson A66EHJ13X715-tub, exakt samma som jag stött på innan i SABA S70S170. Även då fick den betyget 3 av 5. På informationsbladet på nätet står det att högtalarna är på 12,5 watt, inuti sitter dock bara 8-watt! De är okej, men inte mer. SABA:n stoltserade med 15 watt!

BETYG
Bild: 3/5
Ljud: 3/5
Utvändig design: 1/5
Menydesign: Bedrövligt dålig

EGENSKAPER
Märke: Thomson
Modell: 28DF172
Bildrör: Thomson A66EHJ13X715 (Polen)
Chassikort: Okänt

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 28"
Egentlig bildyta: 26"
NTSC: Ja
Ljud: Stereo (2 x 8 w, 8 ohm)
Text-TV: Ja

INGÅNGAR
SCART x 1 (RGB x 1)
AV-komposit x 1 (på sidan)
Antenningång/RF x 1
Hörlursuttag x 1 (3,5 mm, på sidan)

STRÖM
Volt: 220-240V, 50 Hz
Elförbrukning: 75 W

FORMAT
Bredd: 76 cm
Höjd: 56 cm
Djup: 47 cm
Vikt: 36 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kanaler: Nej
Färg: Silver
Bärhandtag: Nej
Tillverkningsland: Polen
Lanseringsår: 2004
Manual: Ingen känd som är gratis

PRISSTATISTIK

Ingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar