2016-09-21

Tjockisar på GÅS16En samling tjockisar!

Tjock.tv var nyligen på spelträffen GÅS, någonstans utanför skogarna i Varbergstrakten. Träffen lockade många nördar och de flesta hade givetvis tjock-TV-apparater med sig. Några få undantag bekräftar regeln, vi behandlar dem sist. Det fanns ett helt gäng B&O, men gemensamt var att ALLA utom Aeroberts var felsinställda. Man kan undra vad det är för mening att spela på en kvalitets-TV om man inte kan ställa in bilden och det ändå ser ut som skit? Framförallt var det färgerna som var på tok för klena. Myran & Rotmos fick agera TV-installatörer hela kvällen och spelade inte en sekund.

Det spelades egentligen bara NES på hela stället. På plats fanns följande:

Samsung CW-21A113N
Dansk dynamit spelade på denna silvriga TV som faktiskt hade riktigt bra bild, dock var den sned på sina ställen vilket drar ner betyget rejält. Möjligen har bildröret stått för nära ett par högtalare? Koreanen är tillverkad i Europa, mest troligt Ungern.

Bang & Olufsen MX4000
Samma man hade även ett Nintendo M82 inkopplat till en mer känd TV. Dock med bedrövlig bild, trots att inställningar gjordes förlorades dessa då TV:n stängdes av. Dessutom var den inte rengjord ordentligt utan riktigt flottig. Inte bra.

Panasonic TX-25MDT4F
Oldschool hade med sig en Japan med Quintrix-bildrör. Ett bra val, men inget som fick oss att hoppa högt. Tillverkad i England.

Bang & Olufsen MX7000
Även Linkmunken verkar ha haft problem med sin Bang som tappar inställningarna vid avstängning. Glaset var avtaget vilket gjorde den lite mindre sexig, annars lite under MX7000-standard.

Aiwa TV-14MT11E
Hur denna TV egentligen uppförde sig vet vi inte. Ägaren spelade med RF och bilden såg riktigt pissdålig ut. De försökte med att säga att de spelade som det såg ut förr i tiden, men den gubben köpte vi inte. Klart underkänt. Aiwan är annars en Sony-modell tillverkad i Turkiet och borde prestera bättre. Den är även BEAB approved, en gammal märkning i Storbritannien, ungefär som dagens CE-märkning.

Bang & Olufsen MX4000 imp TELETEXT
Mackan med Mario-mustaschen dök upp med denna, men glömde sitt TV-spel och fick låna ett. Vi ställde in bilden i smyg när han inte såg. Intressant nog har denna MX4000 Teletext, möjligen kunde den visa gamla Datavision innan internet tog över? Bilden var bra, men fjärrkontrollen på tog för snuskig. Hem och tvätta!

Daewoo S14C4NT
En liten 14":are som klarade 60 Hz och var klart godkänd. Tillverkad i Europa, tyvärr har vi inte mer information om denna. Daewoo är mer kända för att tillverka bilar dock.

Bang & Olufsen MX4200
Aerobert (aka 5K) hade nyligen sålt sin MX7000 och istället ersatt den med denna. Varför kan man fråga sig? Efter att ha sett den in action, var det dock ingen som tvivlade. Vilken vansinnigt bra bild, han behövde inte ens SCART RGB utan körde komposit och slog ända de flesta andra med hästlängder. MX4200 har ett modernare platt bildrör från Philips enligt ägaren och levererade en riktigt krispig bild utan det minsta lagg. Den tonade glasrutan framför gjorde möjligen bilden ännu bättre?

Längst till vänster Blaupunkten som visade sig vara en besvikelse.
Kendo CT5013
Pinge hade en liten outsider i sin Kendo. En riktig husvagns-TV som kan klara sig på 13 V (DC). Bilden var hyfsad, men tyvärr går det inte att nå AV-kanalerna utan fjärrkontroll.

Commodore 1084S
En tjock monitor fick vi också se, utvecklad för Amiga. S står för Stereo. Tyvärr var den inställd för ägarens Amiga och han vågade inte ändra på inställningarna. Därför såg bilden inge bra ut alls på hans RGB-moddade NTSC NES-konsol.

Blaupunkt PM 55-15VT
Illm hade med sig en tysk kvalitetsprodukt från de kliniska fabrikerna i Hildesheim. Fast denna var dock tillverkad i Hitlers hemland Österrike. Dock levererade den inte alls. Fin bild i grunden, men dålig skärpa och ryckningar förstörde det hela.

SABA PM25S42tc
Victor, den ena halvan av Revansch.tv hade med sig Aeroberts gamla SABA. Denna hade han fått mer eller mindre gratis (vi säger inte hur han betalade) och nu moddat! 150 kr på Erikshjälpen hade första ägaren betalat. Bild och design var klockren, det här är en dröm-TV för retrospelaren och det kommer snart en egen recension om den. Gott om inställningsmöjligheter, SCART och 10-30 V (DC) för den som vill ha den på resande fot. Läckert frontglas i plast ger extra plus i kanten. Pixlarna var så små att de nästan inte syntes.

Thomson 14MS15GT
Lajbans satt med en Thomson från Thailand. Nej, ingen ny flickvän utan en TV. Den har både SCART och AV-ingång, men bilden var lite blek och gick inte att få mer färg på.

SABA 3705M
Mitt i allt fick Pinge för sig att byta TV och drog fram detta gamla as. En TV Myran genast kände igen på sladden som var ombyggd med strömbrytare eftersom den gått sönder fram på TV:n. Det visade sig att Pinge fått den från Bytestorm, som fått/köpt den av Myran. Myrans far hade fixat sladden för många herrans år sedan. Bilden var bra, men skärmen var inte rengjord. En stor fläck mitt på rutan, skäms Pinge!

Bang & Olufsen MX4000 Beo4
En vit trevlig sak hade Rakis med sig, men vi fick ställa in bilden även på denna. Han körde fuskstereo genom att dela på RCA-kabeln från ljudet. Bra bilde efter att vi fixat den.

Drottningen av SABA! Makalöst fin bild och underbar design!
Sony KV-21FX20F
Nästa TV att överraska var denna Sony Triniton med en bild som nästan hoppade ut ur rutan. Den lyste så mycket starkare än alla andra att det nästan kändes som om den hade bakgrundsbelysning(!?). BEAB approved förstås. Snotcrow var ägaren och även han hade fuskstereo, något som fungerar utmärkt då den har Nicam-stereo. En typ av förstärkare som ger ett mycket bättre ljud. Tillverkad i Spanien av svettiga män med fula tatueringar. Till maskinen använde han en Bravia-fjärrkontroll, vilket faktiskt fungerade bra.

YOKO YCT-101
Pyton hade med sig en Yoko, en liten 10":are med bra bild, dock lite sned. Möjligen är den dåligt avskärmad. TV:en är egentligen samma apparat som den Silver CV382-X vi har recenserat här innan på sidan. Den har samma problem, bra bild, men lätt för störningar som fördärvar bildens geometri.

Samsung CB-20F12T
Samma man hade även med sig en koreanska. Denna var tillverkad i Ungern och när vi först såg den mådde vi illa. Ett NES var inkopplad med RF och hela bilden rullade neråt i bakgrunden, detta fixades när han kopplade in en komposit-sladd och då var bildes riktigt bra.

LG CB-21F60X
Ägaren av denna valde vi att inte störa då han spelade koncentrerat med hörlurar. Men bilden såg helt okej ut.

Bang & Olufsen 3117
Ashamans gamla maskin stod tyst eftersom han glömt fjärrkontrollen. Inget betyg.

Närmast syns Pinges SABA.
På topp-tre-listan väljer vi att placera följande, dessa var utan tvekan bäst på plats!

BÄST PÅ GÅS16!
1. SABA PM25S42tc
2. Bang & Olufsen MX4200
3. Sony KV-21FX20F

Rogerxy, Wery och Björn från vloggen Revansch.tv spelade alla på platta skärmar! Något vi inte alls kan rekommendera och någon form av spöstraff måste absolut till på nästa GÅS om detta sattyg fortsätter!

Återigen. TÄNK VAD DU SPELAR PÅ! Det kvittar om du har en SNK Neo Geo AES som är moddad till tänderna med de absolut dyraste och grafiskt feta spelen. Har du bara en Mark från Ellos med RF in står du ändå där med byxorna nere.

Tack till victor för bilderna!

/Myran & Rotmos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar