2018-12-10

Luma LF51D74

Redo för Yunkyard?

Detta ser ut som en riktig ungdoms-TV, i alla fall för några år sedan. Antar att de är desto plattare numera? En rolig detalj är klistermärket baktill som förtäljer www.junk.tv, återstår att se om det är en skräp-TV? Webadressen finns inte kvar i alla fall. Fjärren är tejpad, skitig och rasslar inuti. TV:n är full med klistermärken, men bilden är bra då jag startar en TV-kanal, fast på tok för ljus. Efter att ha fumlat med de dåliga menyerna sänker jag ljuset och det ser bra ut.


Ingen kommentar...
Inte mycket skiljer egentligen denna TV från den senast recenserade Samsungen. Denna har dock kostats på med AV- och hörlurs-ingång framtill. Samsung klingar dock lite mer lyxigt än Luma. Chassikortet inuti verkar korkat nog sitta fast i bakstycket vilket gör den bökig att öppna och serva. Dammigt är det också. Oklart var den är tillverkad och vilket år, ska vi gissa på Turkiet och sent 90-tal kanske? Det står 2002 på två ställen, men kan det verkligen stämma eller är det bara ett serienummer?



Menyerna på TV:n går inte att få upp när du har en AV-kanal igång, onödigt korkat. AV-signarlen tar liksom över allt och du kan inte byta till en vanlig kanal eller använda andra funktioner på fjärren, varför? Bilden (och ljudet) är faktiskt bra i övrigt och klarar NTSC och RGB-signal, men eftersom du får en betydligt bättre TV av ett mer exklusivt märke för samma peng (läs: gratis) så släng bort denna krångel-TV. Veveve punkt junk punkt TV...


BETYG
Bild: 3/5
Ljud: 3/5
Utvändig design: 2/5
Menydesign: Enkel

EGENSKAPER
Märke: Luma
Modell: LF51D74
Bildrör: Orion A48JLL90X02
Chassikort: Daewoo CP-375

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 20"
Egentlig bildyta: 19"
NTSC: Ja
Ljud: Mono (1 x 3 w, 16 ohm)
Text-TV: Ja

INGÅNGAR
SCART x 1 (RGB x 1)
AV-komposit x 1 (framtill)
Antenningång/RF x 1
Hörlursuttag x 1 (3,5 mm, framtill)

STRÖM
Volt: 230 V, 50 Hz
Elförbrukning: 49 W

FORMAT
Bredd: 49 cm
Höjd: 44 cm
Djup: 45 cm
Vikt: 17 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kanaler: Nej
Färg: Gråsvart
Bärhandtag: Ja, två små upptill
Tillverkningsland: Okänt
Lanseringsår: 2002?
Servicemanual: Ingen känd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar