2019-12-18

Bosch VSS8394/01T

Eazeo action!

Här kommer ännu en gammal övervakningsmonitor från gruvan. Bosch kanske du inte direkt förknippar med TV-skärmar utan mer med vitvaror och skruvdragare eller hur? Den heter precis som förra Philipsen VSS i början på modellteckningen, något som förmodligen står för Video Surveillance System eller liknande. Vidare står det Eazeo framtill, vilket verkar vara Bosch varumärke för övervakning tidigt 2000-tal.


Skitig var ordet, sa Bill. Ordet var skitig, sa Bull.
Precis som på den förra modellen av övervakningsmonitor här på sidan antar jag korrekt att VCR inte är för att du ska kunna titta på VHS-filmer på jobbet (trist!), utan för att spela in det som händer framför kamerorna. Normalt sett har man en extern TV att glotta på på de flesta övervakningsställen. De har som regel rätt mycket tid att slå ihjäl på jobbet. Det som ser ut som en RF-ingång nere till vänster baktill på skärmen är en on/off-knapp!Monitorn startar direkt, med en blå välkommenskärm från Bosch. Dock flimrar bilden i höjdled, hittar man en V-Hold (vertical hold)-pott borde detta gå att lösa. V-Hold verkar för övrigt också vara en gymnastikövning om ni söker på nätet och får upp helt fel svar. Eftersom den inte har några vanliga komposit eller SCART-ingångar utan bara S-video borde det ju vara bäst att testa en konsol med det formatet. Nu är det rätt få konsoler som stödjer S-video bara sådär utan en speciell kabel eller liknande. Men vilken tur att jag fick en Panasonic 3DO av en arbetskollega i somras! Den har ett vanligt S-video-uttag på baksidan. Vi kopplar väl in och testar. Men tji fick jag direkt... Det är inte alls vanlig S-video utan en Mini-DIN-kontakt, troligtvis den kallad PS/2! Den som du säkert har sett på massvis av äldre tangentbord och möss. Men aldrig på en monitor som video-ingång! Här sket de i det blå skåpet Bosch...


Gruvdamm de Luxe!
VSS8394 har alltså inga vettiga ingångar för varken spel, VHS eller liknande. Det ska följa med en speciell adapterkabel som gör att du kan koppla in video och audio via RCA eller BNC. Finns inte den så släng skiten! Trist Bosch! Det står till och med i manualen att vill du koppla in två videokällor får du köpa en kabel till! Bra jobbat Bosch! Släng den såvida du inte ska bygga en retro-övervaknings-anläggning från tidigt 2000-tal? Chansen är liten va?

Bara för att så dissekerar vi den ändå. Inuti finns en spansktillverkad Barayo A34EAC01X46-skärm. Aldrig hört talas om märket, men det står att den baseras på Philips-teknologi. Högtalaren är nåt av det allra minsta jag sett i en CRT någonsin. Bosch trodde de var smarta som hade egna dyra kablar likt andra hippa företag. Vi på tjock punkt TV säger att de borde skämmas! Bort med Bosch!


BETYG
Bild: ?/5
Ljud: ?/5
Utvändig design: 3/5
Menydesign: Avancerade

EGENSKAPER
Märke: Bosch
Modell: VSS8394/01T
Bildrör: Barayo A34EAC01X46/UL (Spanien)
Chassikort: Okänt

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 14"
Egentlig bildyta: 13"
NTSC: Ja
Ljud: Mono? (1 x 1,5 w, 32 ohm)
Text-TV: Nej

INGÅNGAR
Övervakningskamera (RJ11) in x 8
Övervakningskamera (RJ11) ut (slav) x 1
RS-232 x 1
Mini-DIN x 2
Larmutgångskontakt x 1

STRÖM
Volt: 100-240 V, 50/60 Hz
Elförbrukning: 90 W

FORMAT
Bredd: 36 cm
Höjd: 33 cm
Djup: 37 cm
Vikt: 10 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Nej
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kanaler: Nej
Färg: Grå
Bärhandtag: Nej
Tillverkningsland: Portugal
Lanseringsår: 2003 (enligt manualen)
Manual: https://www.manualslib.com/manual/388464/Bosch-Vc7c1305t.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar