2021-07-15

Panasonic TC-800T

      Panna-Sonic!

Nyligen besökte jag Dave och Ekken från retrospels-vloggen Gaming Grannar. De har betydligt fler tjock-TV än mig. Om jag skulle gissa, ligger jag på 20 och de på kanske 60? En siffra som möjligen är den högsta i landet? Om jag ska fortsätta killgissa har de 20 stycken i sitt spelrum, 20 stycken fina monitorer de säkert kan få en bra slant och 20 stycken som ska skänkas bort, säljas billigt eller åka på tippen. I den senare högen fick jag lov att ta denna, det fanns fler av denna och liknande modeller då de kommer från en skola i Örebro, om jag inte minns fel. Dave kommer säkert bli nedringd nu, kom ihåg att hälsa från www.tjock.tv!

TC-800T är en monitor och kan ej ta emot TV-sändningar, eller numera kan den det med allehanda boxar och dylikt. Den var dock aldrig menad att titta på TV-sändningar med. Men den finns som TV också, då heter den TC-800EU. Båda är endast 8" stora, små och smidiga med ett bra bärhandtag. Det ska även finnas en lucka upptill, men den är försvunnen sedan länge. Jag undrar just vad de användes till inom skolväsendet. Övervakning? Videoredigering?


Kopplar in min Commodore 64 och försöker ladda in några spel, men den verkar ha gett upp då jag bara får memory error hela tiden. Dags att cappa om den tyvärr, men orka liksom... Får be någon fixa det åt mig. Lutar mig återigen mot en famiklon, denna gång återigen Zonic TV Game 9000 som verkar ha sålts i Sverige av Calldi i Ängelholm om man får tro etiketten undertill. Knapparna är sega annars är den klockren.Bilden på TV:n är bra och jag kan ratta lite på kontrast, ljus och färg. Baktill finns fokus och andra inställningar om man har en smal skruvmejsel till hands. Öpnnar man den ser man hur kompakt den verkligen är, hur jag än trixar så lyckas jag inte se vad tuben heter, men att den är gjord i Japan står i alla fall klart. Just skicket på detta exemplar lämnar dock en hel del att önska, men finner du en i bättre skick så kan den vara värd att spara.


BETYG
Bild: 4/5
Ljud: 3/5
Utvändig design: 4/5
Menydesign: Saknas

EGENSKAPER
Märke: Panasonic
Modell: TC-800T
Bildrör: Okänt (Japan)
Chassikort: Okänt

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 8"
Egentlig bildyta: 7"
NTSC: Nej
Ljud: Stereo (1 x ? w, 16 ohm) Japan
Text-TV: Nej

INGÅNGAR
AV-komposit (BNC) x 1 (in)
AV-komposit (BNC) x 1 (ut)
Hörlursuttag x 1 (6,3 mm, på framsidan)

STRÖM
Volt: 220, 50 Hz/12 volt
Elförbrukning: 33 W

FORMAT
Bredd: 22 cm
Höjd: 21 cm
Djup: 32 cm
Vikt: 6 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Nej
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kanaler: Nej
Färg: Mörkgrå
Bärhandtag: Ja
Tillverkningsland: Japan
Lanseringsår: 1981?
Manual: Ingen känd
Övrigt: Utfällbart ställ undertill

PRISSTATISTIK

Ingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar