2018-09-20

Mark TVD 1410


Mark ska mark ha...

Ännu en liten fjortontummare, det vanligaste formatet av alla här på tjock.tv. Eftersom jag pysslar med en Dreamcast där port nummer 2 slutat fungerar blir det den vi testar idag. SCART, RGB, NTSC är inga problem, men tyvärr är bilden i 16:9 och detta går inte att ändra utan fjärrkontroll. Många TV är ju omställda till widescreen då de använts till att just se på TV med. Bilden ser helt okej annars vid en första anblick. Ljudet är dock inge vidare.

Testar även att vända på TV:n för att spela i så kallad "tate mode" där man spelar vertikalt. Många shooters använder sig av detta på PS1, PS2, DC mfl. Mycket trevlig funktion, men jobbigt då man har en tung TV. Denna väger nästan ingenting. Det heter däremot inte "täjt" som amerikanerna säger, utan snarare "tatte". Tate är japanska och står för vertikal, medan yoko betyder horisontell, vilket är det normala sättet man visar en TV-bild. Tate mode funkar bra, men det är fortfarande 16:9 och för smalt...


Det mest innovativa med denna modell är att den räknar ner till avstängning!

Tyvärr hittar jag ingen fungerande fjärr, att spela i 16:9 duger icke för puristen! Tittar man undertill verkar detta faktiskt vara en Akai från 1999!? Vi öppnar upp och ser om det finns nåt att göra inuti. Det sitter en Philips A34EAC01X06 tillverkad i Spanien där, men inte gör den något underverk i denna lådan. Efter en snabb titt orkar jag inte lägga mer energi på denna, den får möta himlabingen strax. Mark ska mark ha! Kasta ut den från tionde våningen!


Helt okej bild á la Philips 14".
Men stöter du på denna med fjärrkontroll, kan i alla fall du kika om den duger för dig. Utan fjärr är den tämligen värdelös. Det är trots allt liten och smidig, klarar RGB, NTSC och har en Philips-tub i sig!


Mark tar mark... där kan du ligga din sopa!
BETYG
Bild: 3/5
Ljud: 2/5
Utvändig design: 2/5
Menydesign: Enkel

EGENSKAPER

Märke: Mark
Modell: TVD 1410
Bildrör: Philips A34EAC01X06 (Spanien)
Chassikort: Okänt

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 14"
Egentlig bildyta: 13"
NTSC: Ja
Ljud: Mono (1 x 3 w)
Text-TV: Troligtvis

INGÅNGAR
Antenningång/RF x 1
SCART x 1 (RGB x 1)
Komposit x 1 (framtill)

STRÖM
Volt: 250 V, 50 Hz
Elförbrukning: 50 W

FORMAT
Bredd: 36 cm
Höjd: 36 cm
Djup: 33 cm
Vikt: 9 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kaneler: Nej, men för bildinställningar! OBS!
Färg: Svart
Bärhandtag: Ja, två upptill
Tillverkningsland: Okänt
Lanseringsår: 1999
Servicemanual: Ingen känd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar