2016-07-08

Samsung CB-3351A

En korean från 90-talet

Andra 14":aren ut är även den en korean, men nu en äkta från inhemska tillverkaren Samsung. Detta är CB-3351A, byggd för den nordiska marknaden med bland annat SCART-ingång. På plastskalet baktill syns det att samma modell troligtvis också lanserats med komposit in istället för SCART (övertäckt på denna modell). Att en sådan här liten tjock-TV har SCART är ganska ovanligt, men tyder på att det är en senare modell. Troligtvis från senare delen av 90-talet. Trots detta har den inte text-TV. Däremot har den OSD, inte OCD (tvångsdyndrom). OSD betyder on-screen display och var troligtvis inte mycket att skryta om vid säljstarten. Trots detta står det tydligt på framsidan av burken.


Kanske döljer sig A/V-ingångar fortfarande bakom plasten?
Det finns två bärhandtag, men dessa är så små att man bara får in några få fingrar, dock väger TV:n inte speciellt mycket och är mycket smidig. CB-3351A klarar inte av NTSC-signaler utan flimrar. Men av någon konstig anledning visas bilden ändå i färg (normalt blir det svartvitt), vilket är ovanligt. Kanske kan man säga att den är delvis NTSC-kompatibel?


PAL-bilden är däremot underbar, här testat med en fransk Mega Drive som endast fungerar med den medföljande RGB-kabeln (RVB på franska). Tyvärr kommer du aldrig bli av med de svarta kanterna upp- och nertill om du spela på PAL-maskiner, men sånt är livet. Mega Drive har oftast ett brus i nederkant av skärmen (under spelets bild) vid användande av komposit/SCART, detta är förmodligen en bugg eftersom konsolen utvecklades i Japan med tanke på 60 Hz (inga svarta kanter). Dock stör det inte märkvärt på denna skärmen utan brukar vara värre på andra större TV-apparater. Ljudet är mediokert, men den lilla mono-högtalaren gör säkert sitt bästa. Räkna med diskant och varken mellanregister eller bas.
Känner du igen spelet?

Känner du igen spelet?
CB-3351A är härlig liten TV, bedöm själv kvalitén efter spelbilderna ovan. Det är som vanligt smått omöjligt att fotografera en TV korrekt. Designen är ren, men lite intetsägande, precis om 90-talet var. Fjärrkontrollen fungerar bra, men färgen på bilden går inte att ställa in av någon anledning. Som tur är var den redan bra balanserad och med lite pillande på ljus och kontrast kommer du får en kanonbild!

BETYG
Bild: 4/5
Ljud: 3/5
Utvändig design: 3/5
Menydesign: 1/5

EGENSKAPER

Märke: Samsung
Modell: CB-3351A


BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 14"
Egentlig bildyta: 13,5"
NTSC: Nej
Ljud: Mono
Text-TV: Nej

INGÅNGAR
Antenningång/RF x 1
SCART x 1
Hörlursutgång x 1

STRÖM
Volt: 230 V, 50 Hz
Elförbrukning: 77 W

FORMAT
Bredd: 36 cm
Höjd: 33 cm
Djup: 36 cm
Vikt: 10 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kaneler: Nej
Färg: Mörkgrå
Bärhandtag: Ja, två bak upptill
Tillverkningsland: Korea (Sydkorea)
Lanseringsår: 90-tal
Manual: Ingen känd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar