2016-07-11

Thomson 21MX170

En tillplattad fransos!

Thomson är ett franskt märke som idag bytt namn till Technicolor. Har du ett ADSL-modem från Telia är det troligtvis tillverkat av dem. Dagens TV är Thomson 21MX170 S, en ganska modern tjockis med platt bildrör. Tyvärr är den nästan kubisk och riktigt klumpig, några bärhandtag syns inte heller till. Med sina 23 kilo får du en hyfsad utmaning. TV:n har RF och SCART baktill. Under luckan på framsidan finns kompositingång och även markering för S-video, men den är borttagen på denna modell. Att den marknadsfördes som en 21":are är bara ren och skär lögn, detta är en klockren 20", den är inte ens i närheten av 20,5".


Rallisport Challenge på Xbox
Ljudet är inget vidare, brassar du på med lite extra bas börjar det nästan genast att slå i de klena högtalarna. Inställningsmöjligheterna är över lag ganska klena, trots att det finns fyra olika reglage för skärmen (ljus, kontrast, färg och något som inte alls märks) så händer det inte speciellt mycket när de används. Tur då att bilden i grund och botten är bra, det man kan klaga på är kontrasten. Trots att man vill ha lite mer av den varan händer det liksom nästan ingenting när man rattar. Eftersom detta är en ganska modern TV har vi testat med en Xbox. Trots att det ser bra ut känner man sig aldrig riktigt nöjd med bildkvalitén.
21MX170 med tilläggsbokstaven S på slutet är troligtvis från tidigt 2000-tal. Lägg märke till att den fortfarande är i 4:3-format och alltså inte widescreen (16:9). Vilket är bra om man vill spela äldre spel. CRT-skärmarna är egentligen inte så gamla som man kan tro, det var först efter 2008 som LCD sålde mer än de gamla tjockisarna och snart tog över helt tillsammans med plasma och senare LED. Det är idag bara 8 år sedan! Efter att ha kopplat in ett Mega Drive moddat till 60 Hz så kommer Herr Thomson äntligen till sin rätt. Bilden är då helt superb och ser nästan ut att komma från en datorskärm med sin krispiga grafik. Bilden fyller ut rutan rejält och TV:n är mycket väl värd för att spela pixliga retrospel.
BETYG
Bild: 4/5
Ljud: 2/5
Utvändig design: 3/5
Menydesign: 2/5

EGENSKAPER

Märke: Thomson
Modell: 
21MX170 S

BILD/LJUD
Typ: CRT (platt bildrör)
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 21"
Egentlig bildyta: 20"
NTSC: Ja
Ljud: Stereo
Text-TV: Ja

INGÅNGAR

Antenningång/RF x 1
SCART x 1 (RGB x 1)
Komposit x 1 
Hörlursutgång x 1

STRÖM
Volt: 220-240 V, 50 Hz
Elförbrukning: 55 W

FORMAT
Bredd: 53 cm
Höjd: 50 cm
Djup: 48 cm
Vikt: 23 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kaneler: Nej
Färg: Silver/ljusgrå
Bärhandtag: Nej
Tillverkningsland: Polen
Lanseringsår: 00-tal
Manual: Ingen känd

PRISSTATISTIK
2020-04-18: 200:- (tjock.tv:s recensionsexemplar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar